XVI. Kultúrházak éjjel nappal 2022.09.23-25.

Kultúrházak éjjel-nappal attól válik tizenhatodik alkalommal is fontossá, hogy mindig képes megújulni, és egyre kreatívabb a kínálata. Minden évben számos intézmény csatlakozik a háromnapos programsorozathoz, amely 2022-ben a Petőfi bicentenáriumhoz kapcsolódik.
Olyan programelemek megvalósítását kérjük a résztvevőktől, amely a költőfejedelem születésének 200. évfordulójához méltó. Célunk együttműködni a jórészt közművelődési intézményekben megalakult Petőfi Klubokkal, erősítve céljukat.
Akciónk során arra ösztönözzük a csatlakozó intézményeket, szervezeteket, önkormányzatokat hogy megismertessék a látogatóikat, közösségeiket Petőfi Sándor életművével, valamint a nemzeti törekvéseket megerősítő, társadalmi és gazdasági változásokat generáló reformkorba is betekintést engedjenek. Különös tekintettel a kulturális örökségünk és identitásunk alapját képező magyar nyelv hivatalossá tételére, a nemzeti kultúra megszilárdulására, a kulturális intézmények megalakulására és a civil szervezetek a robbanásszerű fejlődésére.